چگونه یک شغل مناسب پیدا کنیم؟

شغل مناسب

امروزه پیدا کردن یک شغل مناسب و دلخواه،یکی از چالش هایی است که در برابر افراد قرار دارد.ما در این مطلب قصد داریم تا چند نکته در مسیر یافتن یک شغل مناسب را توضیح دهیم.اگر به این موضوع علاقه مند هستید در ادامه با ما همراه باشید.

فهرست مطالب:

شغل مناسب

از وقت تان درست استفاده کنید

برای یافتن شغل مناسب،وقتی شروع به کاریابی می کنید باید به طور کامل این مسئولیت را بپذیرید که از هر دقیقه از هر روز به بهترین نحو ممکن استفاده کنید.باید فرایند کاریابی را مثل یک کار تمام وقت ببینید که هفته ای 40 تا 50 ساعت وقت می برد و صبح اول وقت شروع می شود و تمام روز ادامه می یابد.

هر چه فعال تر باشید،هر چه افراد بیشتری را ببینید،هر چه اطلاعات بیشتری بگیرید و هر چه فرصت های بیشتری را بررسی کنید،احتمال بیشتری دارد که نسبت به یک نفر که در خانه منتظر است تا کسی به او زنگ بزند یا گهگاهی برای یک مصاحبه شغلی می رود،به شغل بسیار بهتری دست یابید.

هر روز صبح بیدار شوید و برای آن روز از قبل برنامه ریزی کنید.هر کاری را که باید در آن روز انجام دهید فهرست کرده و فهرست را بر اساس اولویت مرتب کیند.مهم ترین مورد فهرست را انتخاب و بلافاصله با آن شروع کند.تمام روز از روی فهرست تان کار کنید و خودتان را به چالش بکشید که در سریع ترین زمانی که برایتان ممکن است همه ی آن ها را تمام کنید.

درست انگار که یک شغل تمام وقت داشته باشید،صبح زود بیدار شوید.طوری لباس بپوشید که انگار دارید سر کار می روید و آماده راه افتادن بشوید.سر میزی بروید که در خانه برای کاریابی تان گذاشته اید.اولین تماس تان را قبل از ساعت 8:30 صبح بگیرید.هر وقت که بشود،اولین قرار ملاقات تان را برای اول صبح تنظیم کنید.

این که بیدار بشوید،لباس بپوشید و به خودتان برسید نه فقط خودباوری خودتان را بالا می برد و نگرش تان را بهبود می بخشد،بلکه روی دیگران(چه در خانه و چه در بیرون)تاثیر مثبت می گذارد.

یادتان باشد که هیچ وقت نباید خودتان را به چشم یک فرد بیکار ببینید.شما یک فرد کاملا مشغول به کار هستید که فقط یک شرایط موقت را می گذراند.

این سوال مهم را از خودتان بپرسید:”در حال حاضر با ارزش ترین استفاده از وقت من چیست؟”.جواب تان به این سوال هر چه که هست،مطمئن شوید که هر دقیقه دارید بر روی همان کار تلاش می کنید.

آخرین و مهم ترین سوال برای رسیدن به شغل مناسب دلخواه شما این است که پیوسته از خود بپرسید”آیا کاری که الان دارم انجام می دهم به یک مصاحبه شغلی یا به یک شغل منتهی می شود؟”.خودتان را این گونه ببینید که یک شغل تمام وقت دارید که آن عبارت است از پیدا کردن یک شغل تمام وقت.پس وقت را تلف نکنید.هر روز تا جایی که می توانید کار را بیشتر به پیش ببرید و از وقت خود،هر لحظه،به درستی استفاده کنید.برای دیدن ویدیوها به کانال کارنگار در آپارات مراجعه کنید.

مطالعه بیشتر:مسیر رسیدن به موفقیت شغلی

شغل مناسب

همه جا بذر بپاشید

حداقل 85% مشاغلی که در بازار کار موجود هستند در هیچ کجا تبلیغ یا آگهی نمی شوند.به این می گویند بازار کار پنهان.این کارها در هیچ تابلو اعلاناتی اعلام نمی شوند.در هیچ روزنامه ای آگهی نمی شوند.مثل یک گنج مدفون،پنهان هستند و منتظرند تا شما پیدایشان کنید.

شاید امروزه مهم ترین بخش بازار کار پنهان،در اینترنت باشد.آگهی استخدام اینترنتی که تا چند سال پیش اصلا وجود نداشتند،حالا یک چهارم آگهی های استخدامی را به خود اختصاص می دهند.نه تنها باید پیوسته به سایت های اینترنتی کاریابی سر بزنید،بلکه هم چنین باید حتما شایستگی ها و علایق تان را در سایت های کاریابی وارد کرده باشید تا کارفرمایانی که به دنبال کسانی مثل شما هستند،درخواستتان را ببینند.

وقتی وارد سایت های کاریابی شدید،دسته بندی مشاغل را بررسی کنید و شرح کارهایی را که عرضه شده است،بخوانید.وقتی اطلاعات تان را در یک سایت کاریابی وارد می کنید،رزومه و اطلاعات تان بلافاصله در دسترس کارفرماهای احتمالی در سراسر کشور قرار می گیرد.امکانات زیادی برایتان هست و می توانید شرح مختصری از توانایی ها و شغلی را که به دنبالش هستید به صورت رایگان در سایت وارد کنید.

علاوه بر این معمولا هر سال گردهمایی های کاریابی هم برگزار می شود.می توانید به این گردهمایی ها بروید و با کارفرماهایی که در آن شرکت کرده اند،صحبت کنید و ببینید که امروز به دنبال چه هستند و در آینده به دنبال چه خواهند بود.برای کسب اطلاعات بیشتر به کانال ما در آپارات مراجعه کنید.

این سوال مهم را از خودتان بپرسید:”در حال حاضر با ارزش ترین استفاده از وقت من چیست؟”.جواب تان به این سوال هر چه که هست،مطمئن شوید که هر دقیقه دارید بر روی همان کار تلاش می کنید.

شغل مناسب

نقش ارتباطات،اعتبار و مهارت برای یافتن شغل مناسب

اول این که هر چه ارتباطات بیشتری در بازار کار داشته باشید،احتمالش بیشتر می شود که به شغل مناسب و دلخواه خود برسید.هر چه افراد بیشتری را بشناسید و هر چه افراد بیشتری شما را بشناسند،احتمالش بیشتر می شود که فرصت های شغلی را که هیچ کجا آگهی نمی شوند پیدا کنید.به همین دلیل مهم است که پیوسته ارتباطات و آشنایی های جدید ایجاد کنید.هیچ چیز مهم تر از دایره ارتباطات شما نیست.

دومین مورد اعتبار و شخصیت شما است.چرا که افراد فقط در صورتی شما را برای یک فرصت شغلی توصیه می کنند که کاملا مطمئن باشند که کاری نخواهید کرد یا حرفی نخواهید زد که باعث شرمندگی آن ها شود.

و در نهایت این که چه قدر خوب هستید و این که چه اندازه در مشاغل قبلی تان خوب بوده اید بیش از هر چیز دیگری تعیین می کند که در شغل مورد نظر تا چه حد خوب خواهید بود.میزان استعداد و توانایی،در کنار شخصیت و اعتبار مهم ترین چیزی است که موفقیت را در حرفه ی شما و همین طور در پیدا کردن شغل مناسب تعیین می کند.به این دلیل است که در تمام زندگی باید همیشه با استفاده از مطالعه شخصی و پرورش خود،برای حفظ و ارتقای توانایی هایتان تلاش کنید.

شغل مناسب

روزمه ای بنویسید تا نتیجه بگیرید

واقعیت این است که معمولا لازم است چندین بار رزومه خود را ارسال کنید تا یک پیشنهاد کار دریافت کنید.اندازه مطلوب رزومه،یک صفحه و حداکثر دو صفحه است.امروزه افراد خیلی گرفتارند و وقت کافی ندارند تا مدارک طولانی را بخوانند.پس کاری کنید که رزومه تان کوتاه و مربوط باشد.

مهم ترین بخش یک رزومه یا یک مصاحبه استخدامی،انتقال پذیری نتایج نام دارد.کارفرماها به دنبال اطمینان از این هستند که شما از پیش ثابت کنید که آن چه آن ها می خواهند،در جایگاه شغلی مورد نظرشان انجام بشود را،شما می توانید انجام بدهید.کار شما این است که کارفرما را قانع کنید که شما،در نتیجه تحصیلات و تجربیات قبلی،شخص ایده آل برای رسیدن به نتایجی هستید که آن ها می خواهند.

وقتی رزومه را فرستادید حتما چند روز بعد تماس بگیرید تا ببینید واکنششان چه بوده است.تا وقتی که ادب را حفظ می کنید از سماجت نترسید.سماجت در به دست آوردن یک شغل(شغل مناسب و دلخواه شما)،برای اکثر کارفرماها یک خصوصیت مثبت تلقی می شود.

مطالعه بیشتر:پنج بخش مهم در رزومه

شغل مناسب

کاملا برای مصاحبه آماده شوید

کارهای زیادی هست که می توانید برای هرچه موفق تر بودن مصاحبه انجام دهید.هر کدام از این قدم ها در کمک به شما برای رسیدن به شغل مناسب و دلخواه شما تاثیر دارد.

اول این که همیشه سر وقت باشید.به اندازه کافی برای رسیدن به محل مورد نظر وقت بگذارید و آدرس و ترافیک را در نظر بگیرید..به عنوان یک قانون عمومی کارفرمایان هرگز کسی را که برای یک مصاحبه کاری دیر بیاید استخدام نمی کنند.

دوم این که برای مصاحبه کاری،خوب لباس بپوشید.95%تاثیر اولیه ای که روی کارفرمای احتمالی می گذارید،می تواند به خاطر لباس تان باشد.همان طوری لباس بپوشید کهمی خواهید در شغلی که برایش درخواست داده اید،لباس بپوشید.خیلی از افراد فقط به این دلیل استخدام می شوند که خوش پوش ترین داوطلبی بوده اند که مصاحبه شده است.

سوم این که قبل از رفتن به مصاحبه چند نفس عمیق بکشید و شانه هایتان را شل کنید.این کار شما را آسوده،مطمئن و آرام می سازد.از خودتان یک تصویر ذهنی روشن ایجاد کنید که طی مصاحبه خندان،مثبت و کاملا مسلط بر خودتان هستید.

نکته ی مهم دیگر این که با مصاحبه کننده مصاحبه کنید.بیشتر مصاحبه کننده ها با یک سری سوال شروع می کنند که هدفشان حرف کشیدن از شما و رسیدن به شناخت بیشتر از شما است.شما باید در عوض با سوال کردن درباره شرکت،صنعت و آن نوع شخصی که مصاحبه کننده به دنبالش است،کنترل مصاحبه را به دست بگیرید.هر چه بیشتر سوال کنید و بیشتر کمک کنید که نیازهای واقعی کارفرمای احتمالی مشخص شود،احتمالش بیشتر می شود که به چشم مصاحبه کننده از همان نوع اشخاصی بیایید که می توانند این نیازها را برآورده کنند.

مطالعه بیشتر:سه نکته برای مصاحبه

شغل مناسب

بر سر بهترین حقوق توافق کنید

اول باید به خوبی بدانید که برای این پست چه قدر حقوق می خواهید بگیرید.باید تحقیق تان را انجام داده و با دیگران صحبت کرده باشید.باید بدانید محدوده ی حقوق برای چنین پستی چه قدر است.هیچ وقت نباید چشم بسته بروید و ندانید چه قدر پول باید بخواهید.

هیچ وقت همان بار اولی که ذکر می شود شغل یا حقوق را نپذیرد.وقت بخواهید که درباره اش فکر کنید.حتی اگر این شغل را به شدت می خواهید و شغل مناسب و مورد نظر شما است،از قانون 24 ساعت استفاده کنید.همیشه قبل از پذیرش یک پیشنهاد شغلی به خودتان فرصت بدهید و 24 ساعت وقت بخواهید که درباره اش فکر کنید.

وقتی کارفرما حقوقی را به شما پیشنهاد می دهد،معمولا یک محدوده ی حقوق را در نظر دارد.محدوده ی این حقوق معمولا 20% بالاتر و 20% پایین تر از مبلغ متوسطی است که برای این شغل پرداخت می شود.به عنوان مثال اگر حقوق شغلی حدود یک میلیون تومان در ماه باشد،کارفرما مابین هشتصد هزار تومان در ماه(20%درصد پایین تر) و یک میلیون و دویست هزار تومان در ماه(20%بالاتر)فکر می کند،و تلاش می کند تا شما را با کم ترین مبلغی که می پذیرید استخدام کند.

از طرف دیگر کار شما این است که به دنبال بالاترین مبلغی باشید که کارفرما حاضر است بپردازد.کار شما این است که مبلغی در بالای محدوده ی حقوق موجود در ذهن کارفرما را درخواست کنید.

روش انجامش این است:در مثال بالا اگر مبلغ پیشنهاد شده یک میلیون باشد،باید بگویید که به نظر شما عملکرد عالی در این شغل،ازرشی بین یک میلیون صد تا یک میلیون سیصد هزار تومان دارد.در ذهن کارفرما و در صحبت هایتان طبقه بندی موجود را به رده ی بالاتری ببرید.در کمال تعجب،کارفرما معمولا به مبلغی رضایت می دهد که وسط دو عددی است که شما پیشنهاد می دهید یعنی یک میلیون دویست هزار تومان.این حد بالای محدوده ی حقوق اوست و معمولا بیشتر از آن میزانی است که در ابتدا قصد داشت بدهد،اما معمولا اگر آن را به این نحو از او بخواهید،قبول می کند.

البته در بعضی موارد مجبور می شوید که برای شروع به مبلغ کم تری رضایت بدهید.در این شرایط بلافاصله بپرسید چه کار باید بکنید تا افزایش حقوق داشته باشید؟.آن را مشخص کنید و از کارفرما بخواهید در نامه پذیرشی که برای این شغل به شما می دهد آن را بنویسد.

اگر نمی توانید بلافاصله حقوق بالاتری بگیرید درباره مزایای این شغل مذاکره کنید.می توانید برای تعطیلات طولانی تر و مرخصی بیشتر مذاکره کنید.به علاوه می توانید بر امتیازهای جانبی شغل مورد نظر مثل،دفتر،ماشین،بیمه،هزینه هایی که شرکت متقبل می شود گفت و گو کنید.

حتما وقت زیادی برای بررسی کامل و بحث درباره تمام جزئیات مرتبط با کار بگذارید.حتما توضیح بخواهبد و آن چه توافق کرده اید را مکتوب کنید.

شغل مناسب
google.com

ارسال دیدگاه