موفقیت شغلی

موفقیت شغلی

در این مقاله از کارنگار سعی داریم تا چند نکته مهم در مورد موفقیت شغلی و روش های یافتن یک شغل مناسب و رسیدن به یک گزینه مناسب را توضیح دهیم.اگر به این موضوع علاقه مند هستید و می خواهید بدانید که چگونه شغل مناسب خود را بیابید و این که در مسیر رسیدن به موفقیت شغلی چه نکاتی را باید در نظر داشته باشید،در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

عناوین آن چه در این نوشته خواهید خواند:

کنترل حرفه تان را به دست بگیرید

با تغییرات سریع در دنیای کار،فردی که امروز شروع به کار می کند به طور متوسط در مدت زندگی کاری اش،چندین شغل تمام وقت خواهد داشت که 2 سال یا بیشتر دوام می آورند و در نتیجه هر فرد در چندین زمینه شغلی متفاوت کار خواهد کرد.

برای جان به در بردن از این طوفان های مادام العمر تغییر حرفه و رسیدن به موفقیت شغلی،باید به جای این که فقط منفعل باشید،اهل عمل باشید.باید کنترل کامل حرفه تان را به دست بگیرید و به سمت صنعت ها و حرفه هایی بروید که بتوانند بهترین فرصت ها را برای آینده نصیب شما بکنند.

نقطه ی شروع برای به دست گرفتن کنترل حرفه تان و همین طور رسیدن به موفقیت شغلی این است که به خودتان به چشم کسی که برای خودتان کار می کنید،نگاه کنید.یادتان باشد که هر کس هم که حقوقتان را بدهد،باز هم برای خودتان کار می کنید.بزرگترین اشتباهی که می توانید بکنید این خواهد بود که فکر کنید برای کسی غیر از خودتان کار می کنید.شما همیشه کارمند خودتان هستید.

موفیقت شغلی
موفیقت شغلی

خودتان را به دقت تحلیل کنید

قبل از این این که بروید و به دنبال کار بگردید باید بنشینید و خودتان را ارزیابی کنید.باید عمیقا وجودتان را بنگرید و به طور واضح مشخص کنید که چه کسی هستید و در آینده می خواهید به کجا برسید.فقط وقتی می توانید راه بیافتید و کاری را که می خواهید به دست آورید که درک درستی از خودتان،خواسته ها و اهداف تان داشته باشید.

به خودتان نگاه کنید و کارهایی که می توانید انجام بدهید که افرادی در بازار حاضرند برایش پول بدهند را فهرست کنید.این سوال هایی است که می توانید قبل از این که به اولین مصاحبه استخدامی بروید،از خودتان بپرسید و جواب بدهید.

اول این که توانایی هایتان چیست؟چه کار می توانید انجام دهید؟از طریق تحصیل یا تجربه چه چیزهایی یاد گرفته اید که به شما این امکان را می دهد تا با یک شرکت همکاری داشته باشید؟

دوم این که در زندگی کاری و شخصی تان از چه جور فعالیت هایی بیشتر لذت می برید.یادتان باشد در صورتی به موفقیت شغلی خواهید بود که از انجام کارتان لذت ببرید.شما همیشه با فعالیت در کاری که بیشتر از همه خوشحال تان می کند بهریتن عملکرد را خواهید داشت.

سوم این که چه بخشی از کارتان را راحت تر انجام می دهید؟کاری که در گذشته به خوبی انجام داده اید معمولا نشان می دهد که در آینده چه کاری را می توانید به بهترین نحو ممکن انجام دهید.هدف شما این است که شغلی پیدا کنید که کارتان در آن شغل این امکان را بدهد که بهترین و بالاترین خصوصیت ها و توانایی هایی که در وجودتان دارید به کار بگیرید.

بیشتر بدانید:چگونه یک شغل مناسب پیدا کنیم؟

دقیقا تصمیم بگیرید که چه می خواهید

در مسیر رسیدن به موفقیت شغلی اول از همه باید شغل ایده آل خود را شرح بدهید.فرض کنید که می توانید هر شغلی را در دنیا داشته باشید.آن شغل دقیقا چه خواهد بود؟یادتان باشد هدفی را که نمی بینید نمی توانید بزنید.دور و برتان را نگاه کنید.اگر می توانستید هر شغلی را داشته باشید و هر کاری که می خواهید انجام بدهید،آن کار دقیقا چه کاری می توانست باشد؟

اگر شغلی که از آن خوشتان می آید،بروید و با کسانی که این شغل را دارند صحبت کنید و با آن ها مشورت کنید،حیرت خواهید کرد که افراد طی یک مکالمه کوتاه چند دقیقه ای چه قدر به شما آگاهی و اطلاعات می دهند.

در هر صورت گرچه همه باید یک شغل یا حرفه را از ابتدای آن شروع کنند و پیش بروند تا به جایگاه دلخواه شان برسند،اما در عین حال از اول باید برایتان واضح باشد که در آینده می خواهید از نظر شغلی کجا باشید.این کار به شما امکان می دهد که از ابتدا در مورد قبول کردن یک شغل،تصمیم بسیار بهتری بگیرید.

جالب ترین موضوع این است:هر چه برایتان مشخص تر و واضح تر باشد که به طور دقیق چه کاری می خواهید انجام بدهید و کجا می خواهید این را کار بکنید و چه قدر می خواهید درآمد داشته باشید برایتان ساده تر می شود که یک نفر استخدام تان کند و آن طور که می خواهید به شما پول بدهد.

موفیقت شغلی

مطالعه بیشتر:مهارت های لازم برای کارآفرینی

به آینده فکر کنید

یکی از خصوصیات مهم و تعیین کننده در افراد برخورداری از ویژگی تصویر سازی است.برای ایجاد تصور ذهنی،مجسم کنید که در پنج یا ده سال آینده هستید و به این فکر کنید که اگر همه چیز عالی بود،زندگی تان چگونه می بود،به این تفکر می گویند “بازگشت از آینده”.

یک برگ کاغذ بردارید و تصور کنید که پنج سال گذشته است.شرح بدهید که اگر حرفه تان از هر نظر عالی بود چه طور می بود.یک تصویر ذهنی روشن از شغل،شرکت،و محیط کاری ایده آل خود ایجاد کنید.بنویسید که درآمدتان چه قدر خواهد بود.مشغول به چه کاری هستید و با چه افرادی کار می کنید و به چه سطحی از مسئولیت رسیده اید.

وقتی در ذهن خود به یک تصویر واضح رسیدید،به زمان حال برگردید و از خودتان بپرسید:”امرزو باید چه کاری انجام بدهم تا تصویر ذهنی پنج سال دیگرم را محقق سازم”.

وقتی برای خودتان یک تصویر ذهنی واضح ایجاد کردید،تنها سوالی که باید بپرسید این است که “چه طور؟”.چه طور باید دست به کار شوید تا شغل دلخواهتان را پیدا کنید و در آن قابلیت هایتان را به طور کامل بروز دهید؟وقتی در مورد تصویر ذهنی خودتان و آینده تان مطمئن شدید حیرت خواهید کرد که احتمال یافتن شغل دلخواهتان چه قدر بیشتر می شود.

موفیقت شغلی

برای زندگیتان هدف های واضح تعیین کنید

هدف گذاری مهارت اصلی موفقیت شغلی است.گفته شده که “موفقیت شغلی برابر است با هدف ها و بقیه همه حواشی است”.وقتی هدف هایتان در هر بخش از زندگی برایتان کاملا روشن باشند،احتمال رسیدن به آن اهداف چندین برابر می شود.

فرمول هدف گذاری و به هدف رسیدن هفت بخش دارد.وقتی این فرمول را یاد بگیرید،می توانید در تمام زندگی تان آن را به کار بگیرد و از آن استفاده کنید:

اول این که مشخص کنید دقیقا چه می خواهید.اکثر افراد هیچ وقت این کار را نمی کنند.مشخص کنید برای حرفه تان،برای سلامتی تان،برای امور مالی و برای خانواده ی خود و برای آینده دقیقا چه می خواهید،زیرا نمی توانید هدفی را که نمی بینید بزنید.

دوم این که آن را به زبانی روشن و مشخص بنویسید.هدفی که نوشته نشده فقط یک آرزو یا رویا است.

سوم این که برای هدف تان مهلت تعیین کنید.اگر هدف بزرگی است،برای هر قسمت از آن مهلت های فرعی تعیین کنید.با تعیین تاریخی مشخص یعنی مدت زمانی که می خواهید تا در آن به هدفتان برسید،ذهن نیمه هشیارتان را برنامه ریزی کنید.

چهارم این که تمام کارهایی را که به فکرتان می رسد و می تواند به رسیدن به هدفتان،شما را یاری دهد فهرست کنید.روی کاغذ فکر کنید.وقتی چیزهای جدید به فکرتان می رسد آن ها را به فهرستان اضافه کنید تا تکمیل شود.

پنجم این که فهرست تان را در قالب یک برنامه مرتب کنید.مشخص کنید که اول باید چه کارهایی را انجام بدهید و چه کارهایی را می توانید به بعد موکول کنید.مشخص کنید چه چیزی مهم تر است و چه چیزی کم تر اهمیت دارد.وقتی هدف و برنامه داشته باشید،از کسانی که در حین پیش رفتن،سعی می کنند بفهمند چه کار باید بکنند،جلو می افتید.

ششم این که برای عملی کردن برنامه تان اقدام بکنید.کاری انجام بدهید،هر کاری که باشد.اما حتما بلافاصله برنامه تان را عملی کنید.مانعی که باعث شکست خیلی از نقشه های عالی می شود این است که افراد دست به عمل نمی زنند.

و بالاخره هفتم این که کلید موفقیت شغلی شما در این است:هر روز کاری بکنید که شما را به سوی مهم ترین هدف تان پیش ببرد.خودتان را موظف کنید که هر روز کاری بکنید که شما را به سوی چیزی که در آن زمان بیشتر از همه می خواهید پیش ببرد.

بازار کار را بشناسید

کار و اشتغال قانون خاصی دارد.بعضی از این قوانین تجربی و بعضی هم اقتصادی هستند.همه ی آن ها در اصل حقایق زندگی هستند.این ها قواعدی است که تا وقتی برای گذران زندگی کار می کنید باید در نظر داشته باشید.قانون اصلی این است:”پاداش هایتان در زندگی چه ملموس و چه ناملموس همیشه به ارزش خدمتی که به دیگران می کنید،بستگی دارد”.

درآمدتان نسبت به کاری که می کنید،با توجه به کیفیت کارتان،و سختی جایگزینی شما با شخص دیگر تعیین خواهد شد.درآمد شما فقط وقتی تضمین شده است که کاری انجام بدهید که مهم باشد و برای کارتان در بازار کار تقاضا وجود داشته باشد و به سختی بشود فرد دیگری را جایگزین آن کرد.

واقعیت دیگر در زندگی این است که کارتان-هر چه که باشد-در بازار کار به چشم یک کالا دیده می شود.به همین دلیل است که تمام کارها تابع قانون عرضه و تقاضا هستند.کاری که انجام می دهید خیلی بیشتر از آن که به سابقه،مهارت و توانایی های شما بستگی داشته باشد به این بستگی دارد که مردم چه نیازهایی دارند چه می خواهند و حاضرند برای چه چیزی پول بدهند.

باید پیوسته چیزی که عرضه می کنید،استعدادهایتان،مهارت ها،کار و تلاش تان را تنظیم کنید تا با آن چه مردم نیاز دارند،آن را می خواهند و حاضرند برایش پول بدهند هم خوانی داشته باشد.این کلید شناخت بازار کار و همین طور رسیدن به موفقیت شغلی است.

گرچه همه باید یک شغل یا حرفه را از ابتدای آن شروع کنند و پیش بروند تا به جایگاه دلخواه شان برسند،اما در عین حال از اول باید برایتان واضح باشد که در آینده می خواهید از نظر شغلی کجا باشید.این کار به شما امکان می دهد که از ابتدا در مورد قبول کردن یک شغل،تصمیم بسیار بهتری بگیرید.

در جای مناسب جست و جو کنید

در هر زمان و اقتصادی هر چه قدر هم که شرایط اقتصادی بد باشد،هزاران شغل وجود دارد.حتی در دوره های بالا بودن نرخ بیکاری بخش عمده ای از افراد مشغول به کار هستند و می توانند درآمد خوب و مناسبی داشته باشند.

هر شخصی در هر بخش از هر شرکتی که اختیار استخدام افراد را داشته باشد،یک بازار کار است.بنابراین در هر شهر یا در هر شهرستانی و در هر اقتصادی در واقع هزاران شرکت،بخش یا فرد وجود دارند که هر کدام یک بازار کار محسوب می شوند.وظیفه شما پیدا کردن کاری است که مناسب تان باشد.به یاد داشته باشیم که یک شغل مشکلی است که هنوز حل نشده است.یک شغل فرصتی است که خدمات مفید ارائه کنید و به کسی کمک کنید تا مشکلی را حل کند یا به هدفی برسد.همین طور به یاد داشته باشید که تعداد شغل های موجود خیلی بیشتر از تعداد افراد شایسته ای است که می توانند آن شغل را بگیرند.

مطالعه بیشتر:مدیریت منابع انسانی چیست؟

2 دیدگاه

  1. […] مطالعه بیشتر:موفقیت شغلی،چگونه شغل مناسب خود را انتخاب کنیم […]

  2. […] مطالعه بیشتر:مسیر رسیدن به موفقیت شغلی […]

ارسال دیدگاه